Altenmarkt 2019

Welkom op de officiële pagina van Altenmarkt im Pongau 2019!

Van 7 juli tot 15 juli trekken we met FootFun voor de eerste keer naar Oostenrijk. Een doordachte keuze, aangezien de crew vorig jaar al eens op prospectie ging. De FootFunners zullen er terechtkomen in een moderne jeugdherberg met fantastisch zicht op de bergen. De twee voetbalterreinen liggen op wandelafstand, al is er ook de mogelijkheid om een balletje te trappen aan én in de jeugdherberg. Maak je borst maar nat voor een spetterende voetbalstage mét actie en avontuur. Hieronder kan u de dagverslagen lezen van onze buitenlandse stage in Altenmarkt im Pongau.

Dag 6: De faute laadsde afond!

Een regenachtige dag vandaag in Altenmarkt. Het weer was uiteindelijk wel beter dan bij vertrek voorspeld werd, op zaterdag kenden we onze tweede druiligere dag van deze stage. De achtste en negende training werd afgewerkt in frissere omstandigheden dan gisteren. De rompstabilisatie werd zo dus verschoven naar de sportzaal binnenin. De spelers trokken zich weinig aan van het mindere weer, er waren dan ook veel droge momenten. Na het middagmaal mochten ze immers het dorpje van Altenmarkt gaan verkennen. Ook de poules van het tafeltennistoernooi werden afgerond, zodat de deelnemers van de kwartfinales bekend werden gemaakt. De intensiteit op de training in de namiddag lag tamelijk laag. De vermoeidheid hakt er bij sommige spelers wel in. Voor het avondmaal kregen we opnieuw een Oostenrijkse specialiteit met goulash. Daarna trokken alle FootFunners hun foute kostuum aan en trokken vervolgens naar de après-ski van het jeugdgasthuis. Daar had animator Kenneth alles klaargezet voor een spetterend feestje. Eerst moesten alle spelers om beurt een liedje komen zingen. Het dak vloog er een uur later wel af toen ze de dansvloer betreden, al ging er een groepje FootFunners ook vroeg gaan slapen. Morgen de laatste dag hier. In de voormiddag spelen we onze gekende FootFun-Cup. Vervolgens hebben we nog heel de dag de tijd om te genieten van het beter voorspelde weer, want we vertrekken pas omstreeks 8-9uur in de avond!

Gute nacht allerseits!

Dag 5: We hebben een FootFun-Universalis!

Een zesde en zevende training vandaag betekende het grootste wapenfeit wat het voetbalgedeelte betreft. De intensiteit is nog steeds super, al zijn er enkele spelers die hier en daar wat last ondervinden en gedeelten van de training moeten overslaan. Het weer zit voorlopig net wel mee. We hebben één regenachtige dag gehad. Vandaag voorspelden ze ook niet veel goeds, maar uiteindelijk werd het een grotendeels droge dag met temperaturen rond de 19 graden. 's Morgens werd er roerei als extraatje voorzien, 's middags konden de FootFunners genieten van lekkere spaghetti! In de namiddag trokken we naar het zwembad van Altenmarkt, die met heel wat buizen en attracties ideaal is gemaakt voor onze spelers. Ze konden er twee uur ravotten, genieten van de verfrissing en hun lef uitspelen. In de tweede training van de dag stonden enkele korte wedstrijdjes gepland. Het avondeten was een echte sportmaaltijd met heel wat koude groenten, lekkere soep en bruin brood! Bij de avondanimatie gingen we op zoek naar de ideale FootFunner. Ze werden in acht groepen verdeeld en moesten 10 opdrachten volbrengen. Killian, Tanguy, Myrthe, Len en Lavignia toonden zich bij de proeven de beste. Zij moesten dus onderling uitmaken in vier finaleopdrachten wie de FootFun-Universalis is. Het bleek, na een spannende finale, uiteindelijk Myrthe te zijn! Zij mag vanaf vandaag aangesproken worden als FootFun-Universalis. Morgen staat er nog een stevige trainingsdag gepland. Het is de laatste volledige dag in Altenmarkt, dus gaan we nog eens alles geven!

Gute nacht allerseits!

Dag 4: Verrassingstijd, in één minuut

We waren vandaag al toe aan onze vierde dag in Oostenrijk. Het gaat bijzonder snel, zowel voor de begeleiders als de spelers. Veel tijd is er niet om stil te staan bij alle gebeurtenissen, je komt steeds van het ene in het andere terecht. Deze morgen stond de vierde training van deze week gepland. Een uur en drie kwartier werd er stevig gewerkt rond de algemene kwaliteiten, paslijnen en techniek. Daarna moesten de spelers zich snel klaarmaken. Om 12u stond het middagmaal gepland, schnitzel met frietjes, en een uur later moest iedereen al op de bus zitten voor een verrassing! We reden richting Flachau, een kwartiertje rijden, waar we de FootFunners trakteerden op een potje soccergolf. Het concept is eigenlijk heel simpel: Golfen met een voetbal, waar je uiteraard tegen moet trappen. Het volledige terrein is daarop aangepast, met ook de nodige obstakels waar je door, onder, tussen of boven moet trappen. Eigenlijk een sessie gericht trappen, maar dan volledig op maat van onze FootFun-slogan. Twee uur en 18 holes verder bracht de bus ons naar het voetbalveld waar de tweede training van de dag doorging. De energie is wonderbaarlijk bij deze energie. Op enkele geblesseerden na doet iedereen fantastisch zijn best. Het avondmaal was een Oostenrijkse specialiteit, maar niets te min voor onze supergroep. 's Avonds werden de FootFunners uitgedaagd met éénminuutspelletjes. Ze moesten zoveel mogelijk punten proberen scoren bij verschillende opdrachten, uiteraard binnen de zestig seconden. Morgen is het al vrijdag en staan er opnieuw twee trainingen gepland!

Gute nacht allerseits!

Dag 3: Een volledige rustdag, welgekomen

Geen training vandaag in Altenmarkt, maar wel een daguitstap die de FootFunners veel gezonde spanning zou bezorgen. Het ontbijt werd daarvoor vervroegd, zodat de bus om 8u15 stipt zou kunnen vertrekken richting Salzburg. Om 9u kwamen we toe aan het mooie stadion dat volledig in het teken stond van sponsor Red Bull. Een uitgebreide rondleiding door Paulien stemde de FootFunners tevreden. Ze kregen in alles een inkijk en beleefden meerdere kippenvelmomenten. Daarna aten we ons lunchpakket op aan het stadion, om vervolgens door te gaan richting Hangar-7. In het museum waren de FootFunners een uurtje vrij om de snelle bolides en vliegtuigen te inspecteren. De mond viel terecht af en toe open bij de snelle racewagens van Sebastian Vettel. Aangezien we dicht bij de stad zaten pikten we ook nog een kort bezoekje aan het centrum van Salzburg mee. Ze konden er een ijsje eten en een souvenir kopen, al gaven de meesten hun geld al in de voormiddag uit in de fanshop van Red Bull Salzburg. Het avondmaal werd opnieuw in onze jeugdgasthuis verorberd, deze keer stond er pizza op het menu met donut als dessert. De avondanimatie was vandaag zeer actief. Zo speelden de FootFunners baseball, tennisvoetbal en enkele minivoetbalwedstrijdjes. De avond werd dus al zwetend afgerond omstreeks 21u30. Morgen staat er mits goed weer een aangename verrassing gepland. Houd ons Instagram-kanaal dus zeker in de gaten!

Gute nacht allerseits!

Dag 2: De FootFun-quiz als toetje

"Wake me up when it's all over", de muziek weergalmde 's morgens vroeg door alle kamers om ze te wekken. Om 8u stonden de FootFunners dan ook fris en monter (sommige toch) aan het ontbijtbuffet. Keuze was er tussen verschillende cornflakes en broodjes met de nodige garnituren. Een beetje later stond de eerste training van de dag gepland. Bij Kenneth werd een techniektraining gegeven, cogi-training bij Jeroen mét afwerkingsvorm en bij Ronny werd er getraind op de aanval via de flanken. Het middagmaal kwam dan ook als geroepen. Lekkere gebraden kip met rijst en erwtjes. Het werd binnengesmuld waardoor Manuela en Reinhard nog snel enkele kipnuggets klaarmaakten. De middaganimatie bestond uit een spel levend stratego die in het bos werd gehouden. Een tamelijk actief spel, waardoor de tweede training met een kwartiertje werd ingekort. De spelers schoven een groepje door, Gerben gaf een AV-training met de thema's snelheid, reactievermogen, loopcoördinatie en blessurepreventie. Na een verfrissende douche werd om 19u aangeschoven voor het avondmaal. Na een vermoeiende fysieke dag werd het tijd om de hersenen te pijnigen. Onze befaamde FootFun-quiz stond deze keer volledig in het teken van voetbal. Geen evidente opdracht om alle antwoorden te vinden, maar de spelers deden wel hun uiterste best. Omstreeks 22u werd er afgerond en begaf onze enthousiaste bende zich richting de kamers. Morgen staat er een volledige daguitstap gepland met onder meer een bezoek aan het stadion van Red Bull Salzburg alsook het museum van de sponsor. 

Gute nacht allerseits!

Dag 1: Aangename kennismaking

Onze eerste dag in Oostenrijk zit er al op! We begonnen de dag vroeg, na een korte nacht op de bus. Omstreeks 8u30 arriveerden we reeds met de bus aan het jeugdgasthuis. Na alles uit te laden konden de FootFunners al snel hun kamer betreden en zich installeren. Na een korte rondleiding volgde de preventieles, waarbij ook onze animatie voor deze week uit de doeken werd gedaan. De spelers gingen vervolgens onder begeleiding de terreinen inspecteren, het bleek slechts 10 minuten wandelen te zijn. Om 12u waren we terug en schoven we een eerste keer aan aan tafel. Manuela en Reinhard hadden heerlijke tortellini klaargemaakt, met een lekker gebakje als dessert en wat ijs. De maagjes werden goed gevuld. Om 15u30 werd er verzameld voor een eerste training, in die tussentijd mochten de spelers zich rustig bezighouden op de kamer of in de sportzaal. De eerste training stond vooral mobiliteit en gerichte spieractivatie centraal. Ook enkele wedstrijdjes werden gespeeld zodat de trainers morgen groepen kunnen maken op basis van het niveau. De intensiteit was goed op de training, ondanks de mindere 18 graden en regen. 's Avonds werd er een echte Oostenrijkse specialiteit geserveerd, namelijk kaiserschmarrn, en die werd duidelijk goed gesmaakt! Ten slotte kregen de FootFunners nog de gelegenheid om enkele gezelschapspelen te spelen en tafeltennis te oefenen. Om 22u gingen de kamerdeuren dicht en werden de gemiste slaapuurtjes van op de bus ingehaald.

Gute nacht allerseits!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

1: Een laatste tip voor vertrek: Lees deze countdown nog eens goed na en kijk of je alles mee hebt! Stuur zeker naar je meereizende vrienden of ze ook op de hoogte zijn, zo sta je in Altenmarkt niet voor onaangename verrassingen. 

2: Het weer tijdens ons verblijf in Altenmarkt ziet er voorlopig niet rooskleurig uit. Voor de trainingen is dit wel goed nieuws uiteraard. Voorzie in je valies dus zeker voldoende ruimte voor regenvesten en toch ook truien!

3: Tussen 10u en 11u in de voormiddag zouden we aanstaande maandag moeten aankomen in onze jeugdberherg te Altenmarkt im Pongau. Als je een vertrek rekent om stipt 19u dan zouden we dus in totaal ongeveer 15-16uur onderweg zijn, met enkele stops meegerekend.

4: Wist je dat er maar liefst 5 (!) red flames (jeugd) meereizen naar Altenmarkt? Het niveau zal dus alvast dik in orde zijn. De trainers zijn gemotiveerd om er een zeer leerrijke week van te maken!

5: Met nog vijf dagen op de teller maken we graag de laatste begeleider bekend. Onze mediaman kan uiteraard niet ontbreken. De kersverse AV-trainer van KSK Lovendegem maakt eveneens de trip naar Altenmarkt. Daar zal hij training geven. Daarbovenop zal Gerben De Backer ook het thuisfront op de hoogte houden via deze pagina alsook onze Facebook-pagina!

6: Ook tijdens de middag zal je je zeker niet vervelen in op onze nieuwe locatie in Altenmarkt. Enerzijds heb je er het outdoor soccerterrein, de sportzaal en het volleybalveld, anderzijds voorziet de FootFun-crew elke namiddag een sport om op een recreatieve of competitieve manier uit te proberen!

7: Nog één week te gaan, dus geven we graag nog advies bij het maken van de valies! De spelers verblijven in een jeugdherberg, dat wil zeggen dat je zelf ook een handdoek moet voorzien. Vergeet dit dus niet, en denk er ook aan dat de maximale capaciteit van bagage niet mag overschreden worden (één valies, een sporttasje, handbagage).

8: Tijd om de voorlaatste begeleider bekend te maken! Deze rambo heeft al heel wat stages voor FootFun gegeven, en zal ook in Altenmarkt alles mee in goede banen leiden. Ronny is daarnaast ook ons bestuurslid en trainer in KSK Lovendegem. In Altenmarkt zal hij ook training geven.

9: Voorzie je bij het maken van de valies op weer dat kan veranderen. In Altenmarkt im Pongau zitten we meer in de bergen, waardoor het weer al snel eens  kan omslaan. Steek dus niet enkel T-shirts in de valies!

10: Of het hotel voetbalproof is? Zeer zeker! Zo beschikken ze over een indoor terreintje waar we ook heel wat ruimte hebben voor animatie, hebben ze een kickertafel én een outdoorterrein met ook nog een tennisvoetbalterrein. De trainingen gaan door op een kleine kilometer van de jeugdherberg, maar ook in de jeugdherberg zelf kunnen we dus tal van voetbalspecifieke animatie door laten gaan!

 

11: Maak maar wat plaats in de valies voor een funky, groovy, en dus helemaal foute outfit! Neem je meest foute kledij mee en zorg dat het zo compleet mogelijk is. Denk daarbij aan bijpassende accessoires en misschien zelfs afwasbare tattoo's (hoe fouter, hoe beter). Waarom we dit vragen? Dat kom je daar wel te weten!

12: Geen zwembad ter plaatse aan de jeugdherberg, maar dat wil niet zeggen dat zwemkledij mag thuisgelaten worden! Er zijn voldoende alternatieven beschikbaar, waar we met FootFun ook handig gebruik van zullen maken. Steek die zwemshort en badpak dus maar mooi in de valies!

13: Met 38 reizen jullie mee voor de eerste keer naar Altenmarkt. Daarvan zijn jullie afkomstig uit negen verschillende clubs. Heel wat spelers genoten dus van een diverse opleiding, maar zullen een week lang samen trainen, zich amuseren, en verder ontwikkelen!

14: Ooit al gehoord van Kaiserschmarrn? Of Speckplatte? Tiroler Gröstl dan!? Hmm, van Wiener Schnitzel en Apfelstrudel heb je wellicht wel al gehoord? Manuela en Reinhard zullen er elke dag zorgen voor een Oostenrijkse maaltijd op je bord. Ich mach es!

15: Met nog 15 dagen tot vertrek maken we van de gelegendheid graag gebruik om nog een begeleider aan jullie voor te stellen. Marc De Backer, tevens ook voorzitter van FootFun Voetbalstages, miste nog geen enkele buitenlandse stage. Ervaring zat dus om in Verona mee te helpen coördineren en ook training te geven! 'De Grijze' zal voor alle spelers paraat staan en een luisterend oor bieden voor eventuele problemen.

16: Wist je dat er niet alleen op voetbalkwaliteiten zal gewerkt worden in Altenmarkt? Ook de kennis van de FootFunners zal getest worden! Weet jij nog wie de topschutter van de Jupiler Pro League? Wie kan mij de operatie Propere Handen het meest genuanceerd uitleggen?

17: Nog maar twee begeleiders en de buschauffeur zijn al bekendgemaakt. Hoog tijd dus voor een nieuw gezicht in deze countdown. Deze leerkracht wiskunde is daarnaast ook een passionele trainer van KVE Aalter. In Altenmarkt zal hij dan ook de FootFunners zoveel mogelijk proberen bij te brengen op voetbalgebied, met een kleine touch van wiskunde erin verwerkt.

18: Deel twee van onze uitstap verschuift zich naar een belangrijke locatie van de sponsor van Red Bull Salzburg. In de schitterende Hangar 7 zullen de FootFunners kennismaken met de geschiedenis van de racebolides en vliegmachines. Een indrukwekkende vertoning en must see wanneer je in Salzburg bent!

 

19: Hoog tijd om één van onze uitstappen uit de doeken te doen. Salzburg, gelegen aan de grens met Duitsland, ligt op een uur rijden van ons verblijf te Altenmarkt. Op woensdag vertrekken we dan ook richting die stad met het oog op een stadionbezoek van Red Bull Salzburg. Een gerenommeerde ploeg in de Europa League, die Club Brugge dit seizoen nog uit de beker heeft gekegeld. Je kan er in de shop truitjes, voetballen en andere toebehoren aankopen. Het tweede deel van deze daguitstap is voor morgen.

 

20: De volgende buschauffeur zal wellicht bij velen bekend in de oren klinken. Benny heeft de spelers en crew al een heel aantal keren veilig van Lovendegem naar Verona gebracht en terug, en zal nu hetzelfde doen voor Oostenrijk. Houd je op de bus maar klaar voor enkele moppen, want Benny kan er altijd een paar uit zijn mouw schudden!

21: Wat kan jij allemaal doen op 60 seconden tijd? Hoeveel keer kan jij in één minuut een pingpongballetje in een beker 'pongen'? Of kan jij je teenslipper 'floppen' op een tafel? Kan jij een stylo in een beker krijgen (die toevallig aan een koord rond je middel is bevestigd)? Bereid je maar voor op een avond vol gekke opdrachten, uiteraard af te werken binnen de 60 seconden. Thuis oefenen is toegestaan.

22: Benieuwd hoe het thuisfront op de hoogte gehouden wordt tijdens de buitenlandse stage? Dan lees je best de volgende zinnen. GSM-gebruik wordt tijdens de activiteiten uiteraard niet toegelaten, waardoor we met deze pagina de ouders dagelijks op de hoogte willen houden. Na elke dag wordt er een verslag gemaakt van de activiteiten, daarnaast volg je best ook onze Facebook-pagina want daar zullen we nu en dan wat foto's op posten. Uiteraard blijven we voor dringende vragen altijd bereikbaar :)

23: Ai, ai, het is toch niet waar zeker. Harde tante is wederom van de partij op de buitenlandse voetbalstage. In Oostenrijk zal ze het coördinerende aspect op zich nemen, maar ook eventuele geschillen oplossen. Ook de opvolging van de medicatie zal door haar gebeuren. Met Ingrid Hebbrecht erbij weten de overige reisgezellen alvast dat ze de kantjes er niet moeten aflopen :) 

24: Boodschap van algemeen nut: Vergeet zeker je eigen drinkbus niet mee te nemen. De trainers hebben beloofd om er stevige trainingen van te maken, waarbij het zweet rijkelijk zal vloeien. Beter het vocht op de juiste manier terug innemen, dus voorzie zeker een sportieve drinkbus om jezelf voldoende te hydrateren tijdens de trainingen!

25: Na vorig jaar van de luxe van Weidel te kiezen genieten we dit jaar opnieuw van de luxecar van Strobbe voor al onze verplaatsingen. Plaatsen genoeg om de reis van Lovendegem naar Altenmarkt te maken. Er zijn voldoende plaatsen ter beschikking op de bus zodat ook het FootFun-materiaal kan meereizen.

 

26: Verzamel je vrienden en vriendinnen maar op voorhand, want we kunnen nu al zeggen dat alle kamers per zes zijn. Zoals je op het onderste filmpje kan zien zijn deze heel netjes en modern, we hopen dan ook dat er geen varkens meereizen. Manuela en Reinhard, en al zeker de kuisvrouw, zijn namelijk niet erg gesteld op rommel.

27: Tijd om een eerste begeleider bekend te maken! Deze jonge man heeft al heel wat buitenlandse stages met FootFun meegemaakt en weet als de beste hoe je de kinderen op een leerrijke manier moet entertainen. Heel wat FootFunners zullen hem ook al kennen, maar wees maar op je hoede want hij heeft altijd wel iets nieuws in petto! Kenneth Vandesteene zal dit jaar in Oostenrijk de animatie verzorgen en de ochtendtrainingen geven.

28: Jean-Michel Saive, onthoud de naam. In Altenmarkt zoeken we alvast een opvolger voor hem. Wie kroont zich tot de FootFun-kampioen?

 

29: Nog in het filmpje leer je kennis maken met Manuela en Reinhard. Deze twee fantastische mensen zullen ons een week in de watten leggen met hun kookkunsten en gastvrijheid. Oefen dus alvast een woordje Duits. Danke schön!

30: In het onderstaande filmpje vang je ook al een glimp op van onze animatiezaal. Handig weetje: In de winter wordt deze ruimte gebruikt voor het geven van après-ski. Oefen alvast je zangkusten en dansbewegingen, want de animator heeft wat in petto voor jullie!

31: Laten we deze countdown beginnen met het begin! Vorig jaar trokken enkele begeleiders van Verona naar Altenmarkt im Pongau op zoek naar een nieuwe locatie voor de buitenlandse voetbalstage. Ze kwamen er terecht in het jeugdgasthuis Sportheim. Dicht bij een kunstgrasveld, dicht bij het avontuur, en zelf beschikkend over een sporthal en zeer moderne kamers. De beslissing was dus snel genomen! De rondleiding die wij hebben gehad kan u ook zelf bekijken aan de hand van onderstaande video.

Onze sponsors

FootFun

0496 85 20 27

Acaciastraat 2
9920 Lovendegem