Verona 2019

Welkom op de officiële pagina van Verona 2019!

Van 29 juni tot 7 juli trokken we voor de vijfde keer naar Hotel Antares gelegen te Villafranca di Verona! De FootFunners beleefden er een zalige week met enorm veel voetbalplezier. U kan alle foto's bekijken op onze Facebook-pagina.

Dag 6: Een afsluiter in stijl

De laatste volledige dag hier in Hotel Antares. Wat is het snel gegaan voor de crew en spelers! Elke dag viel er zoveel te beleven, het was een intense week! Vandaag stonden er nog twee trainingen op het programma en een laatste animatieavond. De dag werd zoals steeds begonnen met een ontbijt, gevolgd door een EHBO-moment en een ochtendtraining. Het viel al snel op dat het een warme dag ging worden, met temperaturen tussen de 35 en 37 graden. Het tweede uurtje van de training werd gespendeerd aan core strength. De vermoeidheid begon bij sommige spelers duidelijk zichtbaar te worden, dus lasten we na het middagmaal een verplicht rustmoment in. De FootFunners moesten na het middagmaal een uurtje in al stilte op de kamer blijven. Sommigen deden een dutje, anderen hielden een praatmomentje met hun kamergenoten. Daarna zochten ze nog even de verfrissing op van het zwembad, om zich vervolgens klaar te maken voor een wedstrijdtraining. Er werden wedstrijdjes 6-6 gespeeld, en volgens trainer Marc lag de inzet deze week hier het hoogste. Na het avondmaal werd iedereen verwacht in hemd en schoenen want de dresscode luidde 'casual chique'. Een fotomoment was de inleiding van een geslaagde casinoavond, waarbij het de bedoeling was dat de FootFunners zoveel mogelijk muntjes wonnen. Ward en Milan waren daar uiteindelijk het best in geslaagd. Omstreeks 22u15 werd de laatste ronde afgesloten en gingen we een laatste keer slapen in Hotel Antares. Morgen volgt er geen dagverslag. Omstreeks 10u moet de kamer reeds verlaten worden. Daarna staat er nog een training op het menu alsook een stevige middagmaaltijd. Na voldoende verfrissing in het zwembad zullen we omstreeks 17u-18u hier vertrekken. Houd de FB-pagina zeker en vast in de gaten want daar zullen we het specifieke aankomstuur vermelden (ongeveer 10u).

Buona notte a tutti!

Dag 5: Stadsbezoek en FootFun-quiz

Een halve rustdag voor de FootFunners vandaag. In de voormiddag werd wel eerst nog stevig getraind. Het stramien verliep hetzelfde: Ontbijt om 8u, EHBO om 9u15 en training stipt om 9u30. Het eerste uur werkten trainers Marc en Tommy stevig aan de techniek van de spelers, het tweede uurtje nam AV-trainer Gerben over. Daarbij kregen ze een sessie wendbaarheid alsook het reactievermogen werd getest. Na de training kregen ze een echte Italiaanse klassieker op het bord: Speciale pasta met een likje truffel. Na het middagmaal stapten we meteen de bus op richting het centrum van Verona. Aangekomen aan de Arena di Verona werd er een ronde gedaan met daarbij ook het plaatselijk marktje en het balkon van Romeo en Julia. Onderweg naar het hotel stopten we ook nog even aan het centrum van Villafranca di Verona om de oude burcht te bezichtigen. Het gaf ons nog voldoende tijd om de verkoeling van het zwembad op te zoeken voor het avondmaal. Na het avondmaal stond er de bekende FootFun-quiz gepland. Zes ploegen streden onderling om de overwinning. Het was uiteindelijk het team van Tom, Victor en Livio dat het meeste punten behaalde. Omstreeks 22u30 kroop iedereen zijn bed in voor de welverdiende nachtrust. Morgen voorspellen ze 37 graden, waardoor de namiddagtraining wel eens aangepast zou kunnen worden.

Buona notte a tutti!

Dag 4: De eerste FootFun-Universalis is bekend!

Vandaag bleven we opnieuw een volledige dag in het hotel, waardoor we twee zware trainingen hebben ingelast. Voor het ontbijt stond er eerst nog een vrij zwemmoment gepland. De helft van de FootFunners sprongen reeds om zeven uur in het zwembad voor een sessie waterpolo. De verfrissende ochtendduik deed duidelijk deugd bij de spelers, want erna werd er duchtig getraind. Bij de meegereisde AV-trainer stond er een lange sessie plyometrie gepland, waarin de spelers duidelijk veel opstaken. Frisbee, als vrijblijvende middaganimatie werd overgeslaan door de spelers, zodat ze nog iets langer in het zwembad van de verkoeling konden genieten. Ondanks dat ze vandaag wat minder weer gaven ging het kwik toch richting de 32 graden en scheen de zon weer mooi in ons gezicht. De spelers en crew zijn gelukkig voldoende alert om verbrandheid te voorkomen! Ook bij de tweede training werd er duchtig de pees opgelegd. Met ook nog een kamercontrole tussendoor was het tijd voor wat ontspanning en plezier tijdens de avondanimatie. Voor het eerst werd de FootFun-Universalis georganiseerd, en het bleek meteen een voltreffer. In 13 opdrachten gingen we op zoek naar de perfecte FootFunner, of ook wel FootFun-Universalis. Die bleek uiteindelijk Jaron te zijn, die het in de finale opnam tegen Tim. Omstreeks 23uur gingen de lichten van de animatiezaal uit en trok iedereen naar zijn kamer. Een zalige dag liep op zijn einde. Morgen trekken we naar de stad Verona, maar eerst goed trainen!

Buona notte a tutti!

Dag 3: Canevaworld onder een stralend zonnetje

Al het derde dagverslag van de buitenlandse stage in Verona! Opnieuw een lekker weertje vandaag. De temperaturen liepen gelukkig iets minder hoog op, wat de training in de voormiddag des te aangenamer maakte. Om 8u werd eerst aangeschoven voor een ontbijt, om daarna hetzelfde stramien te volgen als gisteren. Een uur werd er per groep hard getraind op de voetbalkwaliteiten om daarna twee sessies van dertig minuten het atletisch vermogen van de spelers te verbeteren, zijnde snelheid en blessurepreventie als thema's. Daarna hadden de FootFunners weinig tijd om iets van zich te laten horen, want na het middagmaal stapten we meteen de bus op richting het Gardameer. Het alombekende Canevaworld troffen we daar onder perfecte zomerse omstandigheden. Lange aanschuiftijden waren er gelukkig niet bij de attracties. De echte durvers klommen omhoog om zich een ritje in de Stukas Boom te wagen, anderen konden dan weer hun energie kwijt in de Frozen Bob, de Crazy River of zelfs de Lazy River. Na bijna vijf uur waterplezier keerde de bus terug richting het hotel. Na het avondmaal strond er nog een actieve avondanimatie gepland, namelijk de FootFun Challenge games. Drie sporten werden beoefend door de FootFunners op een echte voetbalmanier. Voethonk, Voetkubb en Tennisvoetbal vielen allemaal in de smaak. Tussen 22u en 22u30 doofde het licht uit over alweer een actieve en vermoeiende dag. Morgen gaan we op zoek naar dé ideale FootFunner! Spanning gegarandeerd.

Buona notte a tutti!

Dag 2: Trainen en éénminuutspelletjes

Vandaag de eerste volledige dag in Hotel Antares. Die werd begonnen omstreeks 8u met een lekker ontbijtbuffet, voorzien van ei, spek, muesli, cornflakes en veel meer. Dankzij een goedgevulde maag konden de spelers beginnen aan hun eerste training van de dag. Een uur werd er in twee groepen getraind, het andere uur deden de oudste aan basiskracht in de gym en de jongste werkten dan een uur aan hun looptechniek. Na een verfrissende douche werd er aangeschoven aan het middagmaal, om vervolgens de koelte op te zoeken aan het zwembad. Het was vandaag opnieuw zeer warm rond de 35 graden, waardoor we toch enkele spelers moesten aanmanen om voldoende zonnecrème te gebruiken. Om 15u konden gewilligen ook aansluiten bij de Kubb als middaganimatie. Anderhalf uur later werd een tweede training gehouden op de terreinen van het hotel. Voldoende drinkpauzes werden ingelast om zeker en vast niet gedehrydateerd te geraken. Bij het avondmaal kon onder andere gekozen worden voor kalkoenfilet en gebakken patatjes, naast de gebruikelijke pasta. De avondanimatie was een voltreffer. De FootFunners kregen 15 opdrachten voorgeschoteld die ze binnen de 1' moesten afwerken. Livio bleek daarin de beste te zijn. Omstreeks 22u30 trok iedereen naar de kamer om er de rust op te zoeken en te gaan slapen. Morgennamiddag trekken we naar het aquapark!

Buona notte a tutti!

Dag 1: Aankomst te Hotel Antares

Omstreeks 11u was het dat onze buschauffeur ons veilig en wel afzette op de eindbestemming. Meteen voelde het warm aan wanneer we uitstapten, het kwik gaf maar liefst 35 graden aan. Wat eerst volgde was de preventieles in onze animatiezaal, waar de afspraken werden meegedeeld en alle praktische info werd opgesomd. Daarna konden de FootFunners aanschuiven aan het pastabuffet, alsook frietjes en pizza werden gesmaakt. Met een gezonde watermeloen als dessert strompelden de FootFunners goedgevuld naar hun kamer. De twee uurtjes nadien werden gespendeerd aan het zwembad, om vervolgens de voetbalschoenen aan te trekken voor een eerste training. Op het overdekte kunstgrasveld kregen de spelers tal van losmakende oefeningen voorgeschoteld. Na twee uur trainen volgde een douche en een avondmaal. Om de eerste avond op een rustige manier af te sluiten werden enkele gezelschapspelen uitgehaald, aangezien het merendeel van de FootFunners geen al te veel slaap hebben genomen op de busrit. Ze kropen dan ook vroeg in het nestje vandaag, om morgen écht aan de zware trainingsweek te kunnen beginnen.

Buona notte a tutti!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tempo di andarsene!

1: Gelieve bij het maken van de valies goed rekening te houden met de lijst die via Powerpoint is meegestuurd. Een valies, een sporttas en een rugzakje is het maximum dat je kan meenemen! Je kan altijd uw medereizigers op de bus verwennen met een topfilm, dus indien je nog een DVD hebt liggen mag je die gerust meenemen! Tot morgen 

2: Ook tijdens de middag zal je je zeker niet vervelen in Hotel Antares. Enerzijds heb je het zwembad, anderzijds voorziet de FootFun-crew elke namiddag een andere sport om op een recreatieve en rustige manier uit te proberen! 

3: Het weer ziet er alvast opnieuw veelbelovend uit! Steek alvast niet te veel dikke truien en lange broeken in je valies, want ze zouden wel eens in perfect dezelfde staat kunnen terugkeren naar Lovendegem. Verkoelingsattributen zijn dus eerder op zijn plaats. Denk daarbij aan een pet, open schoenen,...

4: Tussen 11u en 12u in de voormiddag zouden we aanstaande zondag moeten toekomen in hotel Antares. Als je een vertrek rekent om stipt 19u dan zouden we dus in totaal ongeveer 16-17uur onderweg zijn, met enkele stops meegerekend.

5: Met nog vijf dagen op de teller maken we graag de laatste begeleider bekend. Onze mediaman kan uiteraard niet ontbreken. De kersverse AV-trainer van KSK Lovendegem maakt eveneens voor de vijfde keer de trip naar Verona. Daar zal hij de animatie verzorgen alsook mee training geven. Daarbovenop zal hij ook het thuisfront op de hoogte houden via deze pagina alsook onze Facebook-pagina!

6: Uit zeven verschillende ploegen komen onze 23 meereizende FootFunners. Heel wat spelers genoten dus van een diverse opleiding, maar zullen een week lang samen trainen, zich amuseren, en verder ontwikkelen! 

7: Nog exact een week tot vertrek! Vorig jaar mochten we de professionele spelers van een Duitse derdeklasser aanschouwen in hotel Antares. Welk team komen we dit jaar tegen? En zouden we deze keer een wedstrijd tegen een buitenlandse ploeg kunnen organiseren? 

8: Belangrijke mededeling bij het maken van de valies: Voorzie nog wat extra ruimte om je mooste pak of galakleed mee te brengen. Er staat namelijk een chique avond gepland waarbij de dress code zeer streng gehanteerd zal worden! Suit up voor een magische avond in hotel Antares!

9: Maak je klaar voor een avond vol challenge games! Onze animator heeft enkele nieuwe opdrachten uitgevonden die bij de avondanimatie buiten voor het eerst gespeeld zullen worden. Afgewisseld met enkele traditionele FootFun-games bezorgen ze de spelers een avond van actie en plezier!

10: Bzzzzzz, neen het zijn geen bromvliegen, maar wel muggen! Zoals in de mail met de richtlijnen reeds beschreven stond neem je best voldoende voorzorgsmaatregelen mee. Een muggenbandje is een must om zonder zorgen en slaande bewegingen de volledige week door te komen. Ons FootFun-team is erop voorzien om de spelers met last te behelpen, maar we geven deze tip toch graag op voorhand mee.

11: Ai, ai, het is toch niet waar zeker. Harde tante is wederom van de partij op de buitenlandse voetbalstage. In Verona zal ze het coördinerende aspect op zich nemen, maar ook eventuele geschillen oplossen. Ook de opvolging van de medicatie zal door haar gebeuren. Met Ingrid Hebbrecht erbij weten de overige reisgezellen alvast dat ze de kantjes er niet moeten aflopen :)

12: Niet alleen het hotel zal vertrouwd aanvoelen voor de FootFunners die reeds meegingen naar Verona, ook de buschauffeur zal hen wellicht bekend in de oren klinken. Benny heeft de spelers en crew al een heel aantal keren veilig van Lovendegem naar Verona gebracht en terug. Ook de weg naar het aquapark kent hij uit zijn duim. Houd je op de bus maar klaar voor enkele moppen, want Benny heeft er altijd wel een paar klaarzitten!

13: Wat kan jij allemaal doen op 60 seconden tijd? Hoeveel keer kan jij in één minuut een pingpongballetje in een beker 'pongen'? Of kan jij je teenslipper 'floppen' op een tafel? Kan jij een stylo in een beker krijgen (die toevallig aan een koord rond je middel is bevestigd)? Bereid je maar voor op een avond vol gekke opdrachten, uiteraard af te werken binnen de 60 seconden. Thuis oefenen is toegestaan.

14: Benieuwd hoe het thuisfront op de hoogte gehouden wordt tijdens de buitenlandse stage? Dan lees je best de volgende zinnen. GSM-gebruik wordt tijdens de activiteiten uiteraard niet toegelaten, waardoor we met deze pagina de ouders dagelijks op de hoogte willen houden. Na elke dag wordt er een verslag gemaakt van de activiteiten, daarnaast volg je best ook onze Facebook-pagina want daar zullen we nu en dan wat foto's op posten. Uiteraard blijven we voor dringende vragen altijd bereikbaar :) 

15: Met nog 15 dagen te gaan maken we best opnieuw een begeleider bekend. Thomas Adams, masterstudent in de opleiding Sport en Bewegingswetenschappen, gaf al meerdere keren training op onze binnenlandse stages. Voor het eerst gaat deze 22-jarige sportieveling mee naar het buitenland. De voormalige trainer van Gavere-Asper en toekomstige trainer van JV De Pinte hoopt er alvast om een enthousiaste bende te kunnen trainen.

16: Al gehoord van Rigatoni? Of Cannelloni dan? Bucatini misschien? Papardelle dan? Ook niet!? Geen probleem. In Hotel Antares krijg je dagelijks vier verschillende pastasoorten voorgeschoteld op je bord. Na een weekje ken je de Itaiiaanse keuken wel vanbuiten. Niet getreurd voor wie geen fan is van 'la pasta', want er is ook een uitgebreid buffet waar je kan uit kiezen. Aan eten geen gebrek.

17: Wist je dat: FootFun universale (Italiaans: universele mens, ook vaak in het Latijn homo universalis) is een uitdrukking waarmee een persoon (mannelijk of vrouwelijk) wordt bedoeld die al zijn faculteiten en vaardigheden ontwikkelt, dus bijvoorbeeld een goed ontwikkeld atletisch lichaam, maar ook een scherp verstand en bekwaamheden op veel gebieden.

 

18: De voetbalstage bevindt zich niet helemaal in Verona, maar beter bepaald in Villafanca di Verona. Geen balkon van Romeo en Julia aan ons hotel, noch de Arena van Verona. Met een simpele uitstap lossen we dat uiteraard in één keer op. Geen excuses meer dat er geen souvenirs konden meegebracht worden voor de mama's en de papa's.

19: Maak je borst, en al de rest ook eigenlijk, maar nat voor een nieuwe ochtendsessie in het zwembad! Onder zwoele zwepende muziek zullen niet alleen de FootFunners wakker worden, maar hopelijk ook de rest van het hotel! 

20: Na vorig jaar van de luxe van Weidel te kiezen genieten we dit jaar opnieuw van de luxecar van Strobbe voor al onze verplaatsingen. Plaatsen genoeg om de reis van Lovendegem naar Verona te maken. Er zijn 45 plaatsen ter beschikking op de bus zodat ook het FootFun-materiaal kan meereizen.

21: Tijd om opnieuw een belegeider voor te stellen: Shauni Moons! Deze 24-jarige sportieveling kan naast het zorgvuldig bijhouden van de kinderen hun zakcentjes ook zeer goed begeleiden bij de Atletisch vermogen-trainingen. Ze zal daarnaast de kinderen met een luisterend oor bijstaan en ervoor zorgen dat ze niets tekortkomen.

 

22: Maak je avast geen zorgen over de kamerverdeling. Ter plaatse houden we rekening met al jullie doorgegeven wensen. De kamers zijn zeer ruim, en twee jaar geleden nog maar geplaatst (!), waardoor je zelf kan kiezen met hoeveel je op de kamer wil liggen. Al zullen de begeleiders er wel op toezien dat er geen uit de hand gelopen feestjes plaatsvinden.

23: Zit je zwembroek goed vast? Houden zo! Op de stukas boom zijn wellicht al heel wat Speedo's verloren gegaan. Een beetje schrik voor de hoge attracties? Geen zorgen, want het Canevaworld waterpretpark is er voor jong en oud! Een namiddag ideaal ontspannen en recupereren van de zware trainingen: Check!

24: Het aantal velden dat ter onze beschikking worden gesteld tijdens de voetbalstage in Verona? Welgeteld 10! Mooie verzorgde terreinen met ook nog een overdekt kunstgrasveld (terrein 9). Neem dus zeker niet alleen voetbalschoenen met ijzeren studs mee! Plaats genoeg om te trainen, toch?

25: Wist je dat er niet alleen op voetbalkwaliteiten zal gewerkt worden in Verona? Ook de kennis van de FootFunners zal getest worden! Weet jij nog wie de topschutter van de Jupiler Pro League? Wie kan mij de operatie Propere Handen het meest genuanceerd uitleggen? 

26: Met nog 26 dagen tot vertrek maken we van de gelegendheid graag gebruik om een eerste begeleider aan jullie voor te stellen. Marc De Backer, tevens ook voorzitter van FootFun Voetbalstages, miste nog geen enkele buitenlandse stage. Ervaring zat dus om in Verona mee te helpen coördineren en ook training te geven! 'De Grijze' zal voor alle spelers paraat staan en een luisterend oor bieden voor eventuele problemen. 

27: Maak je borst maar nat voor de FootFun-challenge games! Vorig jaar werden deze uitdagingen op de spelers losgelaten tijdens de avondanimatie. Het concept is simpel: zoveel mogelijk van onze uitdagingen voltooien binnen de voorziene tijd! Welke groep kan het beste samenwerken en heeft de meeste voetbalkwaliteiten?

28: Aftermovie-alert! Om een speciale reden heeft onze mediaman de aftermovie van Verona 2018 VOLLEDIG online gezet. Die stond toen helemaal in het teken van Radja Nainggolan, die blijkbaar mee was op onze stage. Een beter beeld van de stageweek dan dit kan je niet krijgen. Zou er dit jaar opnieuw gedraaid worden tijdens de buitenlandse stage?

29: Wist je dat het al de vijfde keer is dat we naar Hotel Antares trekken met een FootFun-bende? Een mooie mijlpaal, wat tegelijkertijd ook wil zeggen dat het er zeer goed vertoeven moet zijn! Regen hebben we er nog niet meegemaakt, tenzij het om een welgkomen verfrissing ging. In die vijf jaar tijd is het hotel meer en meer veranderd in een echt voetbalverblijf met nieuwe kleedkamers, fitness, velden,...

30: Het oh zo rustige zwembad 's morgens aan het hotel. De FootFunners worden stilletjes aan wakker na een zware training de dag voordien. Krijgen ze dit jaar ook die kans om rustig wakker te worden, of staat er een activiteit gepland nog voor we gaan ontbijten? Bedenk maar alvast wat er mogelijk is in dit grote zwembad, want binnenkort zal daar een pak meer beweging in zijn.

31: Deze countdown beginnen doen we in stijl! Aangezien we heel wat nieuwkomers zullen meehebben op de stage leek het ons interessant jullie een eerste blik te laten werpen op de voetbalaccommodatie. Hotel Antares zorgde vier jaar geleden zelf voor onderstaande promovideo. Wat we erbij kunnen melden is dat er ondertussen al heel wat nieuwigheden zijn. Zo zijn de kleedkamers volledig gerenoveerd in 2017 en is er nog een terrein bijgekomen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vooraf:

 

Onze sponsors

FootFun

0496 85 20 27

Acaciastraat 2
9920 Lovendegem