Corona-updates

Beste FootFunners,

Wegens de constant veranderende ontwikkelingen van het coronavirus besloten we om al het nieuws omtrent de voetbalstages te bundelen in deze pagina. Op deze manier hopen we jullie zo goed mogelijk op te hoogte te houden van mogelijke wijzigingen.

5 juni: EXTRA: Voetbalstage te Lovendegem 13-17 juli

Nu we zeker zijn dat de sportkampen deze zomer mogen doorgaan willen we de FootFunners graag veel mogelijkheden bieden. We lanceren daarom naast de extra voetbalstage te Drongen ook een te Lovendegem. Jullie hebben ons lang moeten missen aangezien de paasstages niet mochten doorgaan, maar nu zijn we meer dan ooit terug :).

3 juni: Echt groen licht

Zoals verwacht werd vandaag goedgekeurd dat deze zomer ook de sportkampen kunnen doorgaan. Er wordt een capaciteit van 50 personen per bubbel voorzien, dus daarom hebben bepaalde stages wel hun capaciteiten. We vragen daarom nadrukkelijk om zo snel mogelijk in te schrijven. Zo kunnen wij ons ook zo goed mogelijk voorbereiden op het naleven van de maatregelen. We zijn alvast blij om opnieuw een FootFun-zomer tegemoet te gaan. 

29 mei: EXTRA: Voetbalstage te Drongen 6-10 juli

Met de afwachting van de volgende veiligheidsraad in het verschiet, die er pas op 3 juni komt, lanceren we bij FootFun een extra binnenlangse voetbalstage. We willen hierbij voldoen aan de noden van de jeugd die het een hele tijd zonder voetbal moest stellen. We zullen alle nodige maatregelen naleven en indien de veiligheidsraad de stage toch verbiedt (kleine kans) dan krijgen de ingeschreven FootFunners hun geld terug. 

24 mei: Vals alarm

De eerdere berichtgeving dat de zomerkampen in juli en augustus kunnen plaatsvinden telt blijkbaar niet voor sportkampen. Hierdoor hebben we dus toch geen officieel groen licht. Minister Ben Weyts heeft net als ons wel goede hoop dat de sportkampen zullen kunnen doorgaan. We blijven dus optimistisch. 

22 mei: Groen licht voor de zomerkampen

De overheid heeft vandaag groen licht gegeven voor de jeugdzomerkampen in het binnenland. We krijgen zo de goedkeuring om onze voetbalstages in augustus te laten doorgaan. Schrijf je zeker op tijd in! We beloven ook extra stages in de week van 6 juli.

26 april: Exit-strategie overheid

Een paar dagen geleden kwam het nieuws naar buiten omtrent de exit-strategie die België zou aannemen met betrekking tot het coronavirus. Er kwamen vooralsnog geen besluiten over de zomerkampen, en dus ook onze binnenlandse stages in augustus. Die beslissing valt wellicht in de tweede helft van mei. We wachten dan ook het verdict van de overheid af en mailen alle ingeschreven spelers van de zomerstages indien er sprake is van noodgedwongen afgelasting.

11 april: Verlenging maatregelen in Verona

In Italië zijn de maatregelen verlengd tot 3 mei. Dat wil zeggen dat het Hotel Antares, waar we normaal deze zomer verblijven voor onze buitenlandse voetbalstage, al zeker tot die tijd dicht blijft. Er zijn nog geen bedenkingen dat het hotel ook tijdens ons verblijf niet zal open zijn. We blijven contact houden met het hotel en volgen de raadgevingen van hoger gelegen instanties op (zowel in Italië, België als andere landen die we zouden doorkruisen met de bus). Blijf veilig allemaal!

5 april: VERONA

Een kleine update over de buitenlandse stage in Verona. Op dit moment gaat de stage nog steeds door. We volgen nauwgezet de berichten van hogerhand op en brengen jullie zo snel mogelijk op de hoogte indien er wijzigingen zijn. We hebben nog steeds contact met het hotel, maar ook daar is het afwachten wat de regering beslist. Het belangrijkste is nu dat iedereen veilig blijft, en zo kunnen we hopelijk op 1 juli met een gerust hart vertrekken.

29 maart: #stayathomechallenge 

Het moet niet altijd slecht nieuws zijn. Wegens het cancellen van de paasstages zochten we een andere manier om jullie van thuis uit aan het werk te zetten. De challenge is eenvoudig, namelijk een rol wc-papier zoveel mogelijk hooghouden (jongleren). Het kan je 50 euro korting op een binnenlandse stage naar keuze opleveren. Voor meer info surf naar onze Facebook-pagina of Instagram-kanaal. Veel succes!

18 maart: Paasstages

Zonet werd door de federale regering beslist om "alle jeugdactiviteiten en kampen niet te laten doorgaan tijdens de paasvakantie". Daaronder vallen dus ook onze paasstages in Drongen (6-10 april), Aalter (6-10 april) en Lovendegem (13-17 april). De reeds ingeschreven deelnemers worden via mail vandaag nog op de hoogte gebracht. Indien het inschrijvingsgeld reeds gestort werd zal dit teruggestuurd worden. We hopen elkaar snel terug te kunnen zien na deze barre tijden. Blijf in tussentijd wel bewegen, FootFunners!

16 maart: VERONA-update

We hebben contact opgenomen met het hotel om te vragen naar de situatie in Villafranca di Verona. Ze konden ons, en hopelijk ook jullie, geruststellen. "De situatie hier is niet zo ernstig. We hopen allemaal dat het snel gedaan is, zodat we klaar kunnen staan als jullie deze zomer hier verblijven. We houden jullie zoveel mogelijk op de hoogte." 

15 maart: Paasstages

We begrijpen dat er veel vragen zijn of de paasstages in Drongen, Aalter en Lovendegem doorgaan. Wij volgen de afspraken die gemaakt worden bij de Belgische Voetbalbond op. Dat wil zeggen dat de stages van de paasvakantie voorlopig doorgaan, aangezien het verbod slechts geldt tot eind maart! Indien er een verlenging van het verbod zou optreden en we genoodzaakt zijn van de stages de annuleren, zullen we het inschrijvingsgeld terugstorten. We raden voorlopig wel aan om in te schrijven via onze website, maar nog niet te betalen in afwachting van de situatie omtrent het coronavirus.

Onze sponsors

FootFun

0496 85 20 27

Acaciastraat 2
9920 Lovendegem